Ρυτιδοπλαστική
Αρχική / Αισθητικές Επεμβάσεις / Πρόσωπο / Ρυτιδοπλαστική
Ρυτιδοπλαστική

Η περιοχή του προσώπου αποτελεί την πρώτη περιοχή του σώματος όπου γίνονται εμφανή τα σημάδια της γήρανσης. Το κάπνισμα , η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ακόμη και κληρονομικοί παράγοντες, μπορεί να οδηγήσουν στην πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων, χαλάρωσης και πτώσης του δέρματος του προσώπου. Για την εξάλειψη των ρυτίδων και τη σύγχρονη αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης του προσώπου ο Δρ. Αντωνιάδης εφαρμόζει της πιο σύγχρονες τεχνικές της ρυτιδοπλαστικής στο πρόσωπο και στο λαιμό. Οι επεμβάσεις αυτές είναι ασφαλείς και απόλυτα αποτελεσματικές. Μία από τις σημαντικές ερωτήσεις που υποβάλουν οι υποψήφιες και υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη επέμβαση είναι για το πότε είναι η κατάλληλη ηλικία του Facelift. Παρόλο το γεγονός ότι οι περισσότερες επεμβάσεις γίνονται σε ηλικίες μεταξύ 45-65 ετών, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο ή περιορισμός στη διενέργεια της επέμβασης του Facelift.

Face Lift
Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής στοχεύει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού. Υπάρχουν πολλοί τύποι επεμβάσεων, όπως η ρυτιδοπλαστική με μικρή τομή (S-Lift) MACS Lift, με στόχο όμως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο Δρ. Αντωνιάδης επιλέγει την κατάλληλη επέμβαση που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση. Η επέμβαση συνήθως συνδυάζεται με ανόρθωση του λαιμού (Neck lift), καθώς και με Βλεφαροπλαστική, ή κροταφικό και μετωπιαίο Lift. Η ταυτόχρονη βελτίωση των ρινοπαρειακών αυλακών και των στατικών ρυτίδων με τη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων μπορεί να γίνει την ίδια στιγμή της επέμβασης.

Χειρουργική τεχνική
Η παραδοσιακή τεχνική της ρυτιδοπλαστικής εκτελείται με τομές στο τριχωτό μέρος του κροτάφου, στο μπροστινό μέρος του αυτιού και στο πίσω μέρος του λαιμού. Η μοναδική ορατή ουλή είναι αυτή που βρίσκεται μπροστά στο αυτί και είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί μετά την ολοκλήρωση της επούλωσης.

Αρχικά παρασκευάζεται και ανασηκώνεται το δέρμα από τους γύρω ιστούς και το ινώδες επιφανειακό απονευρωτικό σύστημα συσφίγγεται για την επίτευξη ενός μακροχρόνιου αποτελέσματος. Η περίσσεια του λίπους αφαιρείται κάτω από το σαγόνι και επανατοποθετείται το παρειακό λίπος στην αρχική του θέση. Στο τέλος της επέμβασης τραβιέται το δέρμα και γίνεται προσεκτική εκτομή του τμήματος που περισσεύει. Πριν τη σύγκλειση του χειρουργικού τραύματος τοποθετούνται δύο παροχετεύσεις κενού αέρος αμφοτερόπλευρα. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται μετά από δύο ημέρες και ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του, με ένα ειδικό πιεστικό επίδεσμο που πρέπει να φοριέται όλο το 24ωρο για δύο εβδομάδες.