Τα 8 σημαντικά ερωτήματα για το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο

Αρχική / Νέα / Τα 8 σημαντικά ερωτήματα για το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο

Τα 8 σημαντικά ερωτήματα για  το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο<br><br>

Η ενημέρωση για κάθε αισθητικής φύσεως ιατρική θεραπεία αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τελικό επιτυχημένο αποτέλεσμα. Παρακάτω θα απαντήσω σε Οκτώ Βασικά ερωτήματα για τη χρήση του υαλουρονικού οξέος σε ένα ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής:

Σε ποιες ανατομικές περιοχές μπορεί να γίνει έγχυση υαλουρονικού οξέος;

 Τα προϊόντα του ενέσιμου υαλουρονικού μπορούν να εφαρμοσθούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές του προσώπου, με σκοπό τη βελτίωση της μορφής και την αύξηση του όγκου. Οι πιο κοινές περιοχές είναι οι πτυχές γύρω από το στόμα, το μέσο τριτημόριο του προσώπου, τα χείλη και οι περιστοματικές ρυτίδες. Ανάλογα με την εμπειρία και την ένδειξη η χρήση του προϊόντος μπορεί να επεκταθεί στην περιοχή κάτω από τα μάτια, στην τραχηλική χώρα, στο μέτωπο το πιγούνι και τη μύτη.

Υπάρχουν επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά;

Όλες οι εταιρίες που εισάγουν προϊόντα στην Ελλάδα επιβάλλεται να πληρούν  ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, είναι  σίγουρο ότι  η ποιότητα των προϊόντων εξαρτάται κυρίως από την εταιρία παραγωγής τους. Τα Juvederm, Belotero, Restylane, προέρχονται από αξιόπιστες και μεγάλες  εταιρίες που εξελίσσουν συνεχώς τα υλικά τους και διασφαλίζουν το σταθερό αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου.

Πόσο καιρό κρατάει το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Η χρονική διάρκεια διάσπασης του υαλουρονικού διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και το είδος του υλικού. Ο κανόνας είναι όμως ότι στις περισσότερο ακίνητες περιοχές απομακρύνεται αργότερα σε σχέση με τις κινητικές, όπως είναι τα χείλη του στόματος.

Η θεραπεία πονάει;

Τα περισσότερα συσκευασμένα υλικά σήμερα περιέχουν και τοπικό αναισθητικό που κάνει τη θεραπεία ανεκτή. Σε ιδιαίτερες όμως περιπτώσεις εφαρμόζεται στελεχιαία αναισθησία, με αποτέλεσμα να μην γίνεται καθόλου αντιληπτό το τσίμπημα.

Μπορώ να αφαιρέσω το υλικό εάν δε μου αρέσει το αποτέλεσμα;

Ένα ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση μπορεί να εφαρμοσθεί στις περιοχές έγχυσης και να διασπάσει το υλικό μέσα σε λίγες ημέρες

Γιατί πρέπει να επιλέξω έναν εξειδικευμένο γιατρό για τη θεραπεία ;

Μόνο ένας γιατρός γνωρίζει σωστά την ανατομική της περιοχής και  εξατομικεύει τη θεραπευτική του προσέγγιση. Ο σωστά εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος γιατρός γνωρίζει επίσης και τον τρόπο να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει έγκαιρα τις επιπλοκές που μπορεί να  προκύψουν.

Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες επιδράσεις του υαλουρονικού;

Οι αλλεργικές αντιδράσεις αποτελούν πλέον παρελθόν. Η  λιδοκαΐνη  που εμπεριέχεται σε μερικά από τα  σκευάσματα μπορεί θεωρητικά όμως  να προκαλέσει κάποια   αλλεργία. Τις περισσότερες όμως φορές είναι η ίδια  η θεραπευτική προσέγγιση που προκαλεί τα τοπικά προβλήματα και όχι το ίδιο το υλικό.

Το τοπικό πρήξιμο και οι εκχυμώσεις είναι οι πιο κοινές αντιδράσεις που καθυστερούν την αποθεραπεία και το τελικό αποτέλεσμα.

Τι κάνει η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό;

Στη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό χρησιμοποιείται μόνο καθαρό υλικό και μη σταυροσυνδεδεμένο. Η εφαρμογή γίνεται πολύ επιφανειακά και έχει ως σκοπό την ενυδάτωση την αύξηση της ελαστικότητας και την πάχυνση του δέρματος. Συνιστάται κάθε εξάμηνο και διατηρεί το δέρμα φρέσκο και καθαρό και ενυδατωμένο