Ποιές ηλικίες ξοδεύουν τα περισσότερα για τις αισθητικές επεμβάσεις;

Αρχική / Νέα / Ποιές ηλικίες ξοδεύουν τα περισσότερα για τις αισθητικές επεμβάσεις;

Ποιές ηλικίες ξοδεύουν τα περισσότερα για τις αισθητικές επεμβάσεις;<br><br>
Τα τελευταία δεδομένα στην Αμερικάνικη αγορά των αισθητικών και αντιγηραντικών επεμβάσεων καταδεικνύουν τη στατιστική αύξηση τους την τελευταία χρονιά σε σύγκριση με την προηγούμενη. Οι Αμερικάνοι ξόδεψαν μέσα στο 2010 το ποσό των 10,1 δισεκατομύριων δολαρίων σε αισθητικές επεμβάσεις, παραβλέποντας το γεγονός της οικονομικής ύφεσης.

Το πιο σημαντικό όμως σημείο της παραπάνω έρευνας είναι η καταγραφή των ηλικιών που ξοδεύει τα περισσότερα σε αισθητικές επεμβάσεις και προϊόντα κοσμητικής ιατρικής. Σύμφωνα με τα δεδομένα το 43% αφορά άτομα με ηλικίες μεταξύ 31 και 45 ετών., ενώ οι ηλικίες μεταξύ 51 και 64 ξόδεψαν μόλις το 28% του συνολικού καταγεγραμένου ποσού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της αμερικάνικης ένωσης αισθητικών πλαστικών χειρουργών, Leo McCafferty, η εξέλιξη των επεμβάσεων και του χρόνου αποθεραπείας, καθώς και η συνεχής ενημέρωση από την τηλεόραση, τα περιοδικά και το διαδίκτυο κάνουν πιο προσιτές αυτές τις παρεμβάσεις σε όλο και νεαρότερες ηλικίες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Leo McCafferty “ Σήμερα διαθέτουμε πολλές εναλλακτικές θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία. Σε ότι αφορά τις ενέσιμες θεραπείες, όπως το μπότοξ και το Juvéderm, δεν απαιτούν χρόνο αποθεραπείας. Από την άλλη πλευρά ακόμη και οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων απαιτούν μικρότερες τομές, λιγότερο χρόνο αποθεραπείας και παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.