Δρ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ     ΠΡΟΣΩΠΟ     ΣΩΜΑ     ΝΕΑ     ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ    


Βογατσικού 14, 546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]
  Smartlipo     Intracel     Radiesse     Tri Active  Οι τέσσερις καφέδες την ημέρα κάνουν τον καρκίνο ακόμη πιο πέρα!

Οι τέσσερις καφέδες την ημέρα κάνουν τον καρκίνο ακόμη πιο πέρα!

Τα ευρήματα μίας νέας μελέτης που ανακοινώθηκε στο περιοδικό Journal of the National Cancer Institute αναφέρουν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον τεσσάρων φλιτζανιών καφέ ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της εμφάνισης κακοήθους μελανώματος στο δέρμα.

Ο ακριβής μηχανισμός επίδρασης του καφέ στην αναστολή ανάπτυξης του μελανώματος δεν είναι ξεκάθαρος, ωστόσο συγκεκριμένα συστατικά του καφέ μπορεί να αναστείλουν την καρκινογένεση, να μειώσουν τη φλεγμονώδη αντίδραση, και να ελαττώσουν το οξειδωτικό στρες  και τις βλάβες στο γενετικό υλικό των κυττάρων.

Οι ερευνητές εξέτασαν 447 χιλιάδων ατόμων με ηλικίες μεταξύ 50 και 71 έτη, τα οποία δεν είχαν εμφανίσει καρκίνο στην αρχή της μελέτης. Από αυτούς τους συμμετέχοντες στην μελέτη περισσότεροι από 2900 εμφάνισαν στο δέρμα τους κακόηθες μελάνωμα, ενώ ακόμη περισσότεροι από 1900 εμφάνισαν in situ μελάνωμα κατά το διάστημα δέκα χρόνων της παρακολούθησης. Τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη από το ιστορικό τους ήταν η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, το σωματικό τους βάρος, η ηλικία, το φύλο, η φυσική δραστηριότητα, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα αυτοί που κατανάλωνα περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως είχαν κατά 20% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν κακόηθες μελάνωμα. Επιπρόσθετα υπήρχε η τάση περαιτέρω μείωσης του ποσοστού εμφάνισης με την ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ.

 

Kalaesthesis


Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε νέα μας...
|
 
Βογατσικού 14
546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]

 


Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης