Σμικρυντική στήθους
Αρχική / Σώμα / Σμικρυντική στήθους
Σμικρυντική στήθους

Πολλές γυναίκες έχουν δυσανάλογα μεγάλο μέγεθος μαστών, που τους προκαλεί πόνο στον αυχένα και στην πλάτη, καθώς και δερματικούς ερεθισμούς. Επιπρόσθετα οι γυναίκες με μεγάλο στήθος αισθάνονται αμήχανα και άβολα όταν επιλέγουν ρούχα και στηθόδεσμους. Η μείωση του όγκου του μαστού γνωστή και ως σμικρυντική μεταπλαστική μπορεί να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υποψήφιες για μείωση όγκου του στήθους
Συνήθως αφορά γυναίκες που έχουν ολοκληρώσει την τεκνοποίηση και έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τον αποκλεισμό κακοήθους βλάβης στα στήθη τους. Το κάπνισμα αποτελεί αντένδειξη για την επέμβαση, επειδή επηρεάζει σηναντικά την αιμάτωση της θηλής και μπορεί να οδηγήσει στη νέκρωση της.

Χειρουργική τεχνική
Η χειρουργική τεχνική βασίζεται στην αφαίρεση του πλεονάζοντος αδενολιπώδους ιστούς και στην επανατοποθέτηση της θηλής στο κεντρικό τμήμα του μαστού, με την ταυτόχρονη ανόρθωση του στήθους.

Οι τεχνικές που περιγράφονται είναι αρκετές και περιλαμβάνουν την κλασσική με το ανάστροφο Τ (ή μέθοδο της άγκυρας), καθώς και της πιο καινούριας κάθετης ουλής που αποφεύγει τη μεγάλη οριζόντια ουλή στο κατώτερο μέρος του μαστού. Στην επίσκεψη ενημέρωσης ο Δρ Αντωνιάδης θα σας περιγράψει λεπτομερώς όλη τη διαδικασία της εξατομικευμένης επέμβασης, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων ωρών και εξαρτάται από το συνολικό μέγεθος των μαστών.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης τυλίγεται ο μαστός και η ασθενής πηγαίνει στο σπίτι της την επόμενη ημέρα.

Μετά την επέμβαση
Η ασθενής επανελέγχεται τη δέκατη ημέρα μετά την επέμβαση. Σε όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να φοράει έναν ειδικό στηθόδεσμο επί 24ώρου βάσεως και για συνολικό διάστημα δύο εβδομάδων και στη συνέχεια για περαιτέρω τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το χρονικό διάστημα  απουσίας από την εργασία μετά την επέμβαση κυμαίνεται μεταξύ δύο και τριών εβδομάδων. Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να συνεχισθεί άμεσα μετά την επέμβαση, ωστόσο συνιστάται η οδήγηση μετά από δύο εβδομάδες και η πιο έντονη άσκηση ενθαρρύνεται μετά από έξι εβδομάδες. Οι ασθενείς είναι εξαιρετικά ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης και όταν παρέλθει το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας μπορεί να ευχαριστηθούν μία καλύτερη ζωή με λιγότερο βάρος στο στήθος τους. Στην πραγματικότητα το πιο συχνό σχόλιο μετά την επέμβαση της μείωσης του όγκου του στήθους είναι “Γιατί περίμενα τόσο καιρό για να χειρουργηθώ-¨έπρεπε να το είχα κάνει πολλά χρόνια πριν.”