Οι alpha-Klotho και beta-Klotho πήραν το όνομά τους από την πρώτη από της τρεις μοίρες της ελληνικής μυθολογίας. Η Κλωθώ αντιπροσωπεύει το παρόν στη ζωή των ανθρώπων και θεωρείται η μεγαλύτερη και η σπουδαιότερη από τις άλλες δύο. Πιστευόταν ότι έκλωθε με τη ρόκα της το νήμα της ζωής του κάθε ανθρώπου, το πεπρωμένο του, που τον συνόδευε μέχρι το θάνατό του. Λάμβανε επίσης σημαντικές αποφάσεις, όπως το πότε ένας άνθρωπος θα γεννηθεί, και άρα επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τις ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, η δύναμή της της επέτρεπε να επιλέγει ποιος θα πεθάνει και ποιος θα σωθεί ή θα επιστρέψει στη ζωή, όπως στο μύθο του Πέλοπα.
Οι ορμόνες αυτές θεωρούνται ότι παίζουν ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης, καθώς ρυθμίζουν το μεταβολισμό και ρυθμίζουν τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Δύο ξεχωριστές μελέτες ξεκλειδώνουν τη λειτουργία των Κλώθω- πρωτεϊνών και ρίχνουν περισσότερο φως σε ασθένειες, όπως η καρδιακή νόσος.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τη σχέση της ορμόνης alpha-Klotho και του Ινοβλαστικού αυξητικού παράγοντα 23 (FGF23). Οι 20χρονες μελέτες σε επίμυες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τεχνητή έλλειψη της Πρωτεΐνης FGF23 οδηγούσε στην εμφάνιση που σχετίζονται με τη γήρανση. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature