Ενέσιμα
Αρχική / Πρόσωπο / Ενέσιμα
Ενέσιμα

Αρκετοί ασθενείς ενδιαφέρονται να διατηρούνται νέοι στο πρόσωπό τους χωρίς την ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων, όπως το face lift και η Βλεφαροπλαστική. Για αυτή την κατηγορία των ασθενών υπάρχουν οι θεραπείες με μυοχαλαρωτικούς παράγοντες, ενέσιμα προϊόντα για γέμισμα των ρυτίδων.

Μυοχαλαρωτικοί παράγοντες / Αντιρυτιδικές ενέσεις
Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και η λέπτυνση του δέρματος προκαλεί τις εκφραστικές ρυτίδες στην περιοχή του προσώπου που επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές εντοπισμού των εκφραστικών ρυτίδων είναι το μεσόφρυο, το πόδι της χήνας στην έξω επιφάνεια των ματιών και οι οριζόντιες γραμμές στην περιοχή του μετώπου. Σε πολλές περιπτώσεις ασθενών ο μετωπιαίος μυς υπερλειτουργεί για να αντιμετωπίσει την πτώση των βλεφάρων και τη χαλάρωση του δέρματός τους. Σε συνδυασμό με τις ρυτίδες στο μέτωπο μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και ιστορικό χρόνιων πονοκεφάλων.  Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι μυοχαλαρωτικές ενέσεις δεν βοηθούν μόνο στην αντιμετώπιση των τοπικών ρυτίδων, αλλά ταυτόχρονα ανακουφίζουν και από τους βασανιστικούς μας χρόνιους πονοκεφάλους.

Οι χαλαρωτικές ενέσεις γίνονται με μία νευρομυική τοξίνη (Dysport cosmetic- Μπότοξ), που προκαλεί μία προσωρινή τοπική μυϊκή παράλυση. Μετά την επιλεκτική έγχυση του υλικού σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες του προσώπου εμφανίζεται μία παροδική αντιδραστική σύσπαση των ανταγωνιστών μυϊκών ομάδων για ένα χρονικό διάστημα 4 μηνών περίπου. Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται εμφανές μετά την τέταρτη ημέρα και η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες.

Ενέσιμα Υλικά Γεμίσματος
Σε αντίθεση με τους μυοχαλαρωτικούς παράγοντες τα ενέσιμα προϊόντα γεμίσματος προσθέτουν ουσιαστικά όγκο στην περιοχή της λέπτυνσης του δέρματος. Το πιο συνηθισμένο προϊόν είναι το υαλουρονικό οξύ και σήμερα όλα τα σύγχρονα υλικά συντίθεται τεχνητά, χωρίς να ενέχουν τον κίνδυνο των τοπικών και συστηματικών αλλεργικών αντιδράσεων, ένα πρόβλημα που υπήρχε με την παλαιότερη χρήση του κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος ζωικής προέλευσης. Το γεγονός βέβαια της απουσίας μόνιμου αποτελέσματος  και της επανάληψης ανά 12-18 μήνες δυσαρεστεί πολλούς από τους ασθενείς που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία.  Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα μόνιμα υλικά κινδυνεύουν να υποστούν μη αναστρέψιμες αισθητικές βλάβες, που οφείλονται στη μετατόπιση, την κακή τους τοποθέτηση και την οξεία και χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση.

Ως κανόνα ο Δρ. Αντωνιάδης δε χρησιμοποιεί ποτέ μόνιμα ενέσιμα υλικά.

Μεταμόσχευση Λίπους
Αποτελεί μία από τις περισσότερο υποσχόμενες σύγχρονες  θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου, καθώς και την αύξηση του όγκου του μαστού.

Στο πρόσωπο σήμερα έχουν εξελιχθεί δύο κυρίως τεχνικές, η υποδόρια τεχνική έγχυσης της μίκρο μεταμόσχευσης και η ενδοδερμική, της νάνο μεταμόσχευσης.

Στην περίπτωση της αύξησης του όγκου του μαστού έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία στις περιπτώσεις αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή και επιπρόσθετα στις περιπτώσεις μικρής αύξησης του όγκου των μαστών και στις περιπτώσεις αφαίρεσης των ενθεμάτων σιλικόνης και μόνιμης αντικατάστασης του όγκου με μεταμόσχευση λίπους.