Δρ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ     ΠΡΟΣΩΠΟ     ΣΩΜΑ     ΝΕΑ     ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ    


Βογατσικού 14, 546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]
  Smartlipo     Intracel     Radiesse     Tri Active  Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Αφορά τις περιπτώσεις της αύξησης του όγκου του ανδρικού στήθους. Αυτό μπορεί να παρατηρείται στη μία πλευρά (μονόπλευρη) ή και στις δύο πλευρές (αμφοτερόπλευρα). Η κατάσταση αυτή φέρνει σε αμηχανία και προκαλεί ντροπή στα άτομα που την έχουν, καθώς πολλές φορές είναι δύσκολο να φορέσουν στενά μπλουζάκια ή να βγάλουν τη μπλούζα τους στην παραλία.

 Η γυναικομαστία μπορεί να αποτελέσει μία φυσιολογική φάση της αύξησης του μεγέθους του μαστού κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ωστόσο μπορεί να οφείλεται και στη λήψη αναβολικών στεροειδών και αυξητικής ορμόνης σε body builders. Σε μερικές περιπτώσεις όμως μπορεί η αύξηση του μεγέθους του ανδρικού στήθους να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως ο καρκίνος των όρχεων ή να οφείλεται σε γενετική διαταραχή. Είναι λοιπόν απαραίτητος ο κλινικός προεγχειρητικός έλεγχος για το αποκλεισμό όλων των προαναφερθέντων αιτιολογικών παραγόντων.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές η γυναικομαστία δεν μπορεί να υποχωρήσει με συντηρητική θεραπεία. Συνήθως διακρίνονται δύο τύποι της γυναικομαστίας η ψευδογυναικομαστία, στην οποία η αύξηση του όγκου οφείλεται κυρίως στη συσσώρευση του λίπους και η αληθής γυναικομαστία στην οποία έχουμε και σημαντική αύξηση του αδένα. Στην πρώτη περίπτωση η μείωση του στήθους μπορεί να επιτευχθεί με λιποαναρρόφηση, ενώ στη δεύτερη πρέπει να αφαιρεθεί συνδυαστικά και ο διογκωμένος  αδένας του μαστού. 

Επικοινωνήστε στο [email protected] για περισσότερες πληροφορίες 

 

Kalaesthesis


Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε νέα μας...
|
 
Βογατσικού 14
546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]

 


Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης