Αυτά που σκεφτόμαστε και συνέχεια αναβάλλουμε να ρωτήσουμε στον Πλαστικό Χειρουργό μας

Αρχική / Νέα / Αυτά που σκεφτόμαστε και συνέχεια αναβάλλουμε να ρωτήσουμε στον Πλαστικό Χειρουργό μας

Αυτά που σκεφτόμαστε και συνέχεια αναβάλλουμε να ρωτήσουμε στον Πλαστικό Χειρουργό μας<br><br>

Είναι σίγουρο ότι η εποχή των κρυφών αισθητικών παρεμβάσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί!  Στη σημερινή πραγματικότητα επιβάλλεται, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της μεγάλης προβολής της Πλαστικής Χειρουργικής στο διαδίκτυο, η εξοικείωση μας με όλες τις κοσμετικές  επεμβάσεις. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα  που μπορεί  αρκετές γυναίκες να το προβάλουν και ως προσωπικό τους πλεονέκτημα.

Παρακάτω θα αναφέρουμε εννέα ερωτήματα που θα κάναμε εάν πίναμε καφέ μαζί με το γνωστό μας  Πλαστικό Χειρουργό:

 1. Όταν βλέπετε για πρώτη φορά έναν ασθενή δημιουργείτε εικονικά στο μυαλό σας τις αλλαγές που χρειάζονται;

Η Πλαστική Χειρουργική απαιτεί  πάντα τον προσχεδιασμό . Είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί έναν ισορροπημένο και καλό τελικό αποτέλεσμα αισθητικά, εάν δεν γνωρίζει ο Χειρουργός τι πρέπει να κάνει πριν ξεκινήσει μία επέμβαση ή μία ενέσιμη θεραπεία. Σημαντική είναι πάντα η επικοινωνία με τον ασθενή , ώστε να αντιλαμβάνεται τα όρια της κάθε επέμβασης καθώς και τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως μπορεί να  χρειαστεί να αντιμετωπιστούν.

2. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να χαθεί η αισθητικότητα των θηλών μετά από μία επέμβαση αυξητικής με ενθέματα σιλικόνης;

Σε όλες τις επεμβάσεις, λόγω της χειρουργικής παρασκευής, αποκόπτονται μερικές νευρικές απολήξεις, στην πλειονότητά τους όμως αυτές αναγεννιόνται πλήρως . Στην περίπτωση όμως της θηλής στους μαστούς υπάρχει και το πλεονέκτημα της νευρικής αλληλοκάλυψης και της απουσίας πλήρους αισθητικής αναισθησίας. Αυτό όμως  που παρατηρείται στο 10% των περιπτώσεων είναι μία υπερευαισθησία της θηλής, λόγω του πιεστικού φαινόμενου που ασκεί το ένθεμα στα υποκείμενα αισθητικά νεύρα.

3. Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες επεμβάσεις;

Σχεδόν κάθε επέμβαση έχει ένα ποσοστό επιπλοκών, με τις πιο κοινές την επιμόλυνση και την αιμορραγία. Ωστόσο το ποσοστό αυξάνεται σε κάποιες περισσότερο από τις άλλες. Τα ποσοστά της αυξητικής των γλουτών κατατάσσουν την επέμβαση σταθερά στην πρώτη θέση, όσον αφορά τον δείκτη επικινδυνότητας.

4. Εάν βλέπετε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα θα το πείτε στον ασθενή σας;

Πολλές φορές ότι φαίνεται καλό την ώρα του χειρουργείου δεν εξελίσσεται όπως το περιμένουμε. Είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επούλωση, με την τελική ουλή και την εμφάνιση επιπλοκών. Προσωπικά είμαι ειλικρινής και ενημερώνω πάντα, χωρίς να κρύβω την αλήθεια. Η προϋπόθεση ,για να μπορέσουμε μαζί να επιλύσουμε το πρόβλημα του, είναι να με εμπιστευτεί  ώστε να τον έχω σύμμαχο στην προτεινόμενη θεραπευτική προσέγγιση.

5. Πόσο νωρίς μπορεί να ξεκινήσει η θεραπεία με μπότοξ ;

Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και προσωπικά νομίζω ότι η ηλικία δεν είναι τόσο καθοριστική. Ο τρόπος έκφρασης και ο τύπος του δέρματος μπορεί να επιβάλουν τη θεραπεία σε νεαρότερη ηλικία και να την καθυστερήσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι σημαντικό όμως να γίνεται η εκτίμηση από εξειδικευμένο γιατρό και να μη δοκιμάζονται διαδικτυακές προσφορές ή ευκολίες. 

6. Μπορείτε να καταλάβετε εάν μία κοπέλα στην παραλία έχει κάνει επέμβαση;

Φυσικά, αυτή είναι και η δουλειά μου. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως  είναι  αρκετά δύσκολο να το καταλάβω και αυτό διαφοροποιεί ένα καλό με ένα μέτριο αποτέλεσμα.  Κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα πάντα προσομοιάζουν το φυσικό!

7. Τι γνώμη έχετε για την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις;

Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει και ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες. Η εξωτερική μας εικόνα είναι τόσο σημαντική που δε συμβιβαζόμαστε με τις μικροατέλειες στο πρόσωπο και το σώμα. Ειδικότερα εφαρμογές όπως το Instagram ενθαρρύνουν φανερά τους νέους να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις. Αυτό ίσως να αποτελέσει και το φαινόμενο μπούμερανγκ στη δική μας ειδικότητα, καθώς η αντίληψη του εφικτού δεν συνδυάζεται με τις επιδιώξεις των υποψήφιων ασθενών μας. Στατιστικά λοιπόν θα μεγαλώσει ο αριθμός των δυσαρεστημένων ατόμων και κατ’ επέκταση θα μειωθεί και ο αριθμός των υποψήφιων ασθενών μας.

8. Θέλω τη μύτη της Michelle Pfeiffer

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να έρχονται σε ενημερωτικά ραντεβού με φωτογραφίες διασημοτήτων  και να μου ζητούν το μπούστο της τάδε ηθοποιού ή τους γλουτούς γνωστής τραγουδίστριας. Αυτό που πάντα αναφέρω είναι ότι αυτό που διορθώνουμε είναι το δικό μας χαρακτηριστικό και το βελτιώνουμε πάνω στο δικό μας καλούπι. Η παραμόρφωση και το κακό αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα προϊών της υπερβολής.

9. Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι προνόμιο μόνο των γυναικών;

Ο αριθμός των ανδρών που επισκέπτονται τον Πλαστικό Χειρουργό αυξάνεται συνεχώς. Οι κυριότερες επεμβάσεις που τους ενδιαφέρουν είναι η ωτοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική και  το Face Lift.