Δρ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ     ΠΡΟΣΩΠΟ     ΣΩΜΑ     ΝΕΑ     ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ    


Βογατσικού 14, 546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]
  Smartlipo     Intracel     Radiesse     Tri Active  Νέα προειδοποίηση κινδύνου για τα ινστιτούτα μαυρίσματος με λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας!

Νέα προειδοποίηση κινδύνου για τα ινστιτούτα μαυρίσματος με λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας!

Πάρα πολλές μελέτες έχουν γίνει στο παρελθόν και επισημαίνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος μετά από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία με τεχνητές λάμπες μαυρίσματος. Σήμερα ωστόσο μία νέα μελέτη αποκαλύπτει και άλλα προβλήματα , όπως την επήρεια στα μάτια, τα εγκαύματα στο δέρμα και την πρόκληση λιποθυμικών επεισοδίων. Τα ευρήματα αυτά δημοσιευτήκαν στο περιοδικό της JAMA Internal Medicine. Στη μελέτη ο συγγραφέας Gery P. Guy, Jr, PhD, MPH και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα δεδομένα από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 405 ασθενών που καταγράφηκαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών μεταξύ των ετών 2003 και 2012.

 Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά δεδομένα στις ΗΠΑ, 3234 παθήσεις που σχετίζονται με την έκθεση στην τεχνητή υπεριώδη ακτινοβολία αντιμετωπίζονται στα εξωτερικά ιατρεία των επειγόντων περιστατικών. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι γυναίκες (82,2%) με λευκό χρώμα δέρματος (77,8%) και σε μία ηλικιακή ομάδα μεταξύ 18-24 ετών (35,5%). Τα εγκαύματα(79.5%) ήταν στην πλειονότητα το κύριο πρόβλημα και καταγράφηκαν σε μικρότερα ποσοστά τα λιποθυμικά επεισόδια (9,5%)και οι οφθαλμικές βλάβες (5,8%). Η τάση ήταν μειωτική σε αριθμούς, με 6.487 περιστατικά το έτος 2003 σε 1957 το έτος 2012, λόγω κυρίως της μείωσης του αριθμού των ινστιτούτων που προσέφεραν την υπηρεσία τεχνητού μαυρίσματος. Καταλήγοντας οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι αποκλειστικά και  μόνο ο αριθμός των ατόμων με εγκαύματα είναι ικανός να αποδείξει την επικινδυνότητα της ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος μετά από την έκθεση στις λάμπες του υπεριώδους φωτός.

 

Kalaesthesis


Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε νέα μας...
|
 
Βογατσικού 14
546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]

 


Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης