Δρ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ     ΠΡΟΣΩΠΟ     ΣΩΜΑ     ΝΕΑ     ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ    


Βογατσικού 14, 546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]
  Smartlipo     Intracel     Radiesse     Tri Active  Το κάδμιο συνδέεται με την πρόωρη γήρανση!

Το κάδμιο συνδέεται με την πρόωρη γήρανση!

Μία καινούρια έρευνα στο περιοδικό  American Journal of Epidemiology   συνδέει την πρόωρη γήρανση με την ανίχνευση στο αίμα και στα ούρα υψηλής ποσότητας του μετάλλου καδμίου.

Συγκριτικά στα άτομα με υψηλές τιμές καδμίου διαπιστώθηκε ότι είχαν κοντύτερα τελομερή σε ποσοστό 6%. Τα τελομερή αποτελούν ουσιαστικά τα προστατευτικά καλύμματα στην ουρά των χρωμοσωμάτων και επιδρούν στο ρυθμό γήρανσης των κυττάρων. όσο πιο κοντά είναι τα τελομερή τόσο πιο κοντά βρίσκονται τα κύτταρα στο θάνατό τους. 

Όπως αναφέρει ο ερευνητής Ami Zota ScD MS επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Washington το μέταλλο αυτό μπορεί μέσω της αιματικής κυκλοφορίας να επηρεάσει τη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσει ασθένειες σε όλο τον οργανισμό.

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει ήδη ανακοινώσει την έκθεση στο κάδμιο ως "μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία", επισημαίνει επίσης τη διασύνδεση του μετάλλου με τα καρδιαγγειακά  νοσήματα,  τα αναπνευστικά προβλήματα, τον καρκίνο και άλλες παθήσεις. Σε μικρές ποσότητες λαμβάνουμε όλοι το κάδμιο μέσω των μολυσμένων λαχανικών και φρούτων, του καπνού από το τσιγάρο και όταν κατοικούμε κοντά σε βιομηχανικές περιοχές.

Οι ερευνητές προτείνουν την προσεκτική ανακύκλωση των μπαταριών και να ληφθούν μέτρα για τις κοινότητες με χαμηλά εισοδήματα που όπως φαίνεται παρουσιάζουν και τη μεγαλύτερη έκθεση στο τοξικό μέταλλο.

 

Kalaesthesis


Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε νέα μας...
|
 
Βογατσικού 14
546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]

 


Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης