Ενέσιμα μπότοξ
Αρχική / Θεραπείες / Ενέσιμα μπότοξ
Ενέσιμα μπότοξ

Υαλουρονικό Οξύ
Σε αντίθεση με τους μυοχαλαρωτικούς παράγοντες (Dysport-Botox) τα ενέσιμα προϊόντα γεμίσματος προσθέτουν ουσιαστικά όγκο στην περιοχής της λέπτυνσης του δέρματος. Το πιο συνηθισμένο προϊόν είναι το υαλουρονικό οξύ και όλα τα σύγχρονα υλικά συντίθεται τεχνητά, χωρίς να ενέχουν τον κίνδυνο των τοπικών και συστηματικών αλλεργικών αντιδράσεων, πρόβλημα που υπήρχε με την παλαιότερη χρήση του κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος ζωικής προέλευσης. Το γεγονός βέβαια της απουσίας μόνιμου αποτελέσματος  και της επανάληψης ανά 12-18 μήνες δυσαρεστεί πολλούς ασθενείς που θα επιλέξουν αυτή τη θεραπεία.  Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μόνιμα υλικά ενέχουν τον κίνδυνο τον μη αναστρέψιμων αισθητικών βλαβών, που οφείλεται στη μετατόπιση, την κακή τους τοποθέτηση και την οξεία και χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση. Ως κανόνα ο Δρ. Αντωνιάδης δε χρησιμοποιεί ποτέ μόνιμα ενέσιμα υλικά.

Μεταμόσχευση Λίπους
Αποτελεί μία από τις περισσότερο υποσχόμενες σύγχρονες  θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου, καθώς και την αύξηση του όγκου του μαστού.


Στο πρόσωπο σήμερα έχουν εξελιχθεί δύο κυρίως τεχνικές, η υποδόρια τεχνική έγχυσης της μίκρο μεταμόσχευσης και η ενδοδερμική, της νάνο μεταμόσχευσης.

Στην περίπτωση της αύξησης του όγκου του μαστού έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία στις περιπτώσεις αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή και επιπρόσθετα στις περιπτώσεις μικρής αύξησης του όγκου των μαστών και στις περιπτώσεις αφαίρεσης των ενθεμάτων σιλικόνης και μόνιμης αντικατάστασης του όγκου με μεταμόσχευση λίπους.

Dysport-Botox
Οι έκφραση του προσώπου συντελείται μέσω της σύσπασης μυϊκών ομάδων στην περιοχή του προσώπου. Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και η λέπτυνση του δέρματος προκαλεί τις εκφραστικές ρυτίδες στην περιοχή του προσώπου που επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές εντοπισμού των εκφραστικών ρυτίδων είναι το μεσόφρυο, το πόδι της χήνας στην έξω επιφάνεια των ματιών και οι οριζόντιες γραμμές στην περιοχή του μετώπου. Σε πολλές περιπτώσεις ασθενών ο μετωπιαίος μυς υπερλειτουργεί για να αντιμετωπίσει την πτώση των βλεφάρων και τη χαλάρωση του δέρματός τους.

Επιπρόσθετα με τις ρυτίδες στο μέτωπο μπορεί να υπάρχει και ιστορικό χρόνιων πονοκεφάλων από ένταση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι ενέσεις αυτές δε βοηθούν μόνο στην αντιμετώπιση των τοπικών ρυτίδων, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μας ανακουφίζουν και από τους βασανιστικούς μας χρόνιους πονοκεφάλους.

 Οι ενέσεις Dysport-Botox γίνονται μέσω μίας νευρομυικής τοξίνης ( βουτυλινική τοξίνη) που προκαλεί μία προσωρινή μυϊκή παράλυση. Μετά την επιλεκτική έγχυση σε μυϊκές ομάδες γίνεται η αντιδραστική σύσπαση των ανταγωνιστών μυϊκών ομάδων για ένα χρονικό διάστημα 4 μηνών περίπου. Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται εμφανές μετά την τέταρτη ημέρα και η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες