Δρ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ     ΠΡΟΣΩΠΟ     ΣΩΜΑ     ΝΕΑ     ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ    


Βογατσικού 14, 546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]
  Smartlipo     Intracel     Radiesse     Tri Active  Η ασυμμετρία του νεανικού στήθους επηρεάζει την αυτοεκτίμηση των έφηβων κοριτσιών! Plastic and Reconstructive Surgery®

Η ασυμμετρία του νεανικού στήθους επηρεάζει την αυτοεκτίμηση των έφηβων κοριτσιών! Plastic and Reconstructive Surgery®

Σύμφωνα με μία καινούρια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Δεκεμβρίου του περιοδικού  Plastic and Reconstructive Surgery® η ασυμμετρία του στήθους των έφηβων κοριτσιών μπορεί να έχει βαθιά επίπτωση στη ψυχική τους ισορροπία. 

Τα ευρήματα της μελέτης αναφέρουν ότι τα νεαρά κορίτσια με διαφορά στο μέγεθος των μαστών τους έχουν συγκριτικά  χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και ψυχολογική σταθερότητα από τις συνομήλικες τους. 

 

Αυτή είναι και η πρώτη μελέτη που εστιάζει στην ψυχική επιρροή  της ασυμμετρίας του στήθους σε νεαρά κορίτσια.

 

Στο νέο άρθρο του περιοδικού  Plastic and Reconstructive Surgery®  εξετάστηκαν 59 έφηβες και νεαρές κοπέλες με ηλικίες που κυμαίνονταν από 12 έως και τα 21 έτη, οι οποίες έπασχαν από ασυμμετρία μαστών με διαφορά των δύο μαστών σε ένα μέγεθος που ανταποκρινόταν σε τουλάχιστον ένα νούμερο διαφορά του μεγέθους στηθόδεσμου. Επιπρόσθετα εξετάστηκαν συγκριτικά οι νεαρές κοπέλες χωρίς ασυμμετρία και οι έφηβες με μεγαλομαστία.  

 

Έπειτα από τις συγκριτικές μετρήσεις τα αποτελέσματα έδειξαν την εμφανή ψυχική επιβάρυνση των νεαρών κοριτσιών με ασυμμετρία,  ενώ αυτή αφορούσε και τη μικρή και τη μεγάλη σε μέγεθος διαφορά. Η έρευνα επίσης αποκάλυψε τη σημαντική συναισθηματική φόρτιση των κοριτσιών με μεγάλο μέγεθος στήθους που είχε παρόμοια ψυχική επίπτωση με τη γυναικομαστία στα νεαρά αγόρια και την μαστική ασυμμετρία των γυναικών που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση ογκεκτομής.

Η ασυμμετρία του στήθους συνδέθηκε και με την μεταιχμιακού τύπου διαταραχή στους εφήβους, τόσο στις διατροφικές όσο και στις κοινωνικές τους συνήθειες.

Η πρωτότυπη μελέτη τονίζει την αναγκαιότητα της γρήγορης παρέμβασης, που θα προσφέρει οφέλη ακόμη και σε άτομα με μικρή διαφορά στο μέγεθος των μαστών τους. Η άμεση παρέμβαση δεν υπονοεί υποχρεωτικά τη χειρουργική θεραπεία, όπως αναφέρουν οι ερευνητές η ψυχολογική υποστήριξη αυτών των ατόμων είναι εξίσου σημαντική.

Ωστόσο στις περιπτώσεις εκείνες που έχει ολοκληρωθεί η σωματική ανάπτυξη μόνο η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση μπορεί να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημά της ανισομαστίας.

Σε αυτή τη σημαντική μελέτη οι μελετητές συμπεραίνουν ότι οι ανισομεγέθεις μαστοί  που περιγράφονται ως μία κοσμητικού τύπου δυσμορφία είναι μία πραγματική σωματική ανωμαλία με ψυχική επιβάρυνση παρόμοια της μεγαλομαστίας.

 

Kalaesthesis


Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε νέα μας...
|
 
Βογατσικού 14
546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]

 


Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης