Δρ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ     ΠΡΟΣΩΠΟ     ΣΩΜΑ     ΝΕΑ     ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ    


Βογατσικού 14, 546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]
  Smartlipo     Intracel     Radiesse     Tri Active  Η χειρουργική αντιμετώπιση της ημικρανίας βελτιώνει και το σχήμα των ματιών

Η χειρουργική αντιμετώπιση της ημικρανίας βελτιώνει και το σχήμα των ματιών

Σε μία νέα μελέτη που ανακοινώθηκε στο αναγνωρισμένο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery, περιγράφεται μία νέα χειρουργική τεχνική  αποσυμπίεσης των νεύρων που ενεργοποιούν τις κρίσεις της ημικρανίας, συνδυάζει και την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής. Όπως αναφέρει ο Dr. Oren Tessler, Assistant Professor of Clinical Surgery at LSU Health Sciences Center New Orleans School of Medicine, οι περισσότεροι από το 90% των ασθενών που υποβλήθηκαν στην επέμβαση ανακουφίστηκαν από τους έντονους πονοκεφάλους τους.

Η τεχνική αυτή προσφέρεται ως ακόμη μία εναλλακτική λύση, μετά από την ενδοσκοπική προσέγγιση. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της μελέτης, στην επιλεγμένη ομάδα των ασθενών η ανοικτή μέθοδος μέσω των τομών της βλεφαροπλαστικής προσέφερε το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα απελευθέρωσης και απενεργοποίησης των υπεύθυνων νευρικών κλάδων . 

Η ομάδα των ερευνητών  που περιελάμβανε χειρουργούς από το Γενικό Νοσοκομείο της  Μασσαχουσέττης  και της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, αναφέρει ότι το 51,3% των ασθενών θεραπεύτηκε πλήρως από τους πονοκεφάλους, ενώ το 90,7% να αναφέρει ανταπόκριση στην ανακούφιση των πονοκεφάλων από τη χειρουργική θεραπεία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα στις ΗΠΑ το 17% των γυναικών και το 5% των ανδρών υποφέρουν από ημικρανίες και αποτελεί τον τρίτο πιο σημαντικό λόγο επίσκεψης στα εξωτερικά ιατρεία των επειγόντων περιστατικών. Παρόλο που οι αντιδράσεις στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια των κρίσεων της ημικρανίας δεν είναι πλήρως κατανοητές , γνωρίζουμε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο των εγκεφαλικών επεισοδίων και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που προηγείται το γνωστό φαινόμενο της αύρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής  της έρευνας Dr. Oren Tessler, σε συγκεκριμένους ασθενείς είναι επιβεβαιωμένη η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της χειρουργικής μεθόδου, καταλήγοντας ότι πρέπει να μπορούν όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στη χειρουργική αυτή θεραπεία για την αντιμετώπιση της πάθησης τους.

 

Kalaesthesis


Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε νέα μας...
|
 
Βογατσικού 14
546 22 Θεσ/νίκη,
Τηλ.: 2310 260 096
[email protected]

 


Login Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης