Αυξητική στήθους
Αρχική / Σώμα / Αυξητική στήθους
Αυξητική στήθους

Ο εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αντωνιάδης προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση για τις γυναίκες που δεν είναι ευχαριστημένες με το μέγεθος του στήθους τους.

Με τη χρήση των νέων ενθεμάτων συμπαγούς σιλικόνης, υψηλής συνεκτικότητας ο Δρ. Αντωνιάδης εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό και φυσικό σχήμα του στήθους για όλες τις ασθενείς.

Υποψήφιες για την επέμβαση
Οι γυναίκες μπορεί να επιλέξουν την αυξητική επέμβαση του στήθους τους για διάφορους λόγους.

Μερικές προτιμούν ένα πιο μεγάλο και σφιχτό στήθος, ενώ άλλες μπορεί να προβληματίζονται με το θέμα της ασυμμετρίας. Για αρκετές όμως μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό το στήθος τους χάνει τον όγκο του και χαλαρώνει σημαντικά. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί αποτελεσματικά με την αυξητική επέμβαση, εφόσον βέβαια η θηλή εντοπίζεται επάνω από την υπομάστια αύλακα. Στην περίπτωση που τα στήθη είναι πολύ πεσμένα με τις θηλές να βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της υπομάστιας αύλακας, απαιτείται ο συνδυασμός της επέμβαση ανόρθωσης των μαστών γνωστός και ως μαστοπηξία.

Κατά την επίσκεψη ενημέρωσης ο Δρ. Αντωνιάδης θα σας ενημερώσει σχετικά με τα ακόλουθα:

α) Τους διάφορους τύπους των ενθεμάτων που διατίθενται ( στρογγυλά σε, σχήμα σταγόνας- τραχείας ή μαλακής επιφάνειας)

β) Την ανατομική περιοχή τοποθέτησης των ενθεμάτων ( κάτω από τον αδένα ή πίσω από το μυ)

γ) Την περιοχή προσπέλασης μέσω των δερματικών τομών ( στην υπομάστια αύλακα, γύρω από τη θηλή, στη μασχαλιαία πτυχή)

Εάν αποφασίσετε να κάνετε την επέμβαση θα προγραμματιστεί μία δεύτερη επίσκεψη στο ιατρείο με σκοπό να αποφασιστεί το τελικό μέγεθος και σχήμα του ενθέματος, η ανατομική εντόπιση της θήκης και η τοποθέτηση των χειρουργικών τομών. Επιπλέον θα μπορέσετε να συζητήσετε για τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη μετά από την επέμβαση της αύξησης του μεγέθους των μαστών σας, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης των πιθανών επιπλοκών.

Χειρουργική τεχνική
Η προτεινόμενη τεχνική ξεκινάει μετά τη χορήγηση γενικής αναισθησίας και υπομάστιες τομές μήκους 5-6 εκατοστών. Ακολουθεί η παρασκευή της θήκης και τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από το μαζικό αδένα ή κάτω από το μυ, ανάλογα με την περίπτωση. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με τη σύγκλειση του τραύματος με απορροφήσαμε ραφές σε τρία στρώματα. Μετά το τέλος της επέμβασης τοποθετείται ειδικός στηθόδεσμος για τη συγκράτηση των μαστών και τη διατήρηση του σχήματος.

Μετά την επέμβαση
Η επίσκεψη ελέγχου γίνεται μετά από 7-10 ημέρες. Αφαιρούνται όλα τα επιθέματα και συνεχίζει να εφαρμόζεται ένας ειδικός στηθόδεσμος για διάστημα 10 ημερών όλο το εικοσιτετράωρο. Κατά την μετεγχειρητική περίοδο ενθαρρύνεται η ελαφριά άσκηση και το βάδισμα. Για την πιο δυναμική εκγύμναση απαιτείται η παρέλευση χρονικού διαστήματος 6 εβδομάδων. Η επιστροφή στην εργασία στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει μετά την παρέλευση 10 ημερών από την επέμβαση, με εξαίρεση των περιπτώσεων εκείνων της έντονης χειρωνακτικής εργασίας. Η επίσκεψη επανελέγχου προγραμματίζεται στους τέσσερις μήνες περίπου μετά την επέμβαση.